Lawart

Moja kuchnia pachnąca bazylią, wydanie 3

Dostępność: 2 sztuki
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 38,17 zł 38.17
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Pascal
Kod produktu: BOOK0449

Opis

Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie?

Ta książka to opowieść o autorskiej kuchni Flavii Borawskiej, o smakach i aromatach, które są jej bliskie. Flavia gotuje z szacunkiem dla wspomnień, dla tradycji i rodzinnych historii. Ale też nie ogranicza siebie i innych. Podróżuje, próbuje, kolekcjonuje nowe kulinarne wrażenia, a potem przenosi je na domowy grunt.

Cukinie z miętą, długo pieczone pomidory, parmigiana, risotto z Marmite – wystarczy kilka elementów, aby stworzyć wyjątkowe danie. Nie potrzeba całego arsenału składników, ale umiejętności wyciągnięcia z produktu esencji smaku. Liczy się pomysł, dyscyplina wykonania, szacunek dla jedzenia. A przede wszystkim – miłość dla tych, których karmimy.

Flavia Borawska – szefowa kuchni, absolwentka akademii kulinarnej Le Cordon Bleu, laureatka tytułu Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau. Do swojej kuchni wprowadza nie tylko włoskie smaki, ale i inspiracje z różnych stron świata.

Małgosia Minta – reporterka, autorka książek, specjalistka w dziedzinie trendów, autorka popularnego bloga Minta Eats. Nie może żyć bez masła, pomidorów i podróży.

„Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię” – Tessa Capponi-Borawska.

Dane techniczne

Autorzy Tessa Capponi-Borawska
Rok wydania 2020
Liczba stron 264
Oprawa Twarda
Format 14,0 x 21,0 cm
ISBN 978-83-8049-975-1
Cena katalogowa 44,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl