Italia do zjedzenia
Opis
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Italia do zjedzenia jest wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.
„Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym, dziedzictwem mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim”. – Bartek Kieżun
Dane techniczne
Autorzy | Bartek Kieżun |
Rok wydania | 2018 |
Liczba stron | 304 |
Oprawa | Twarda |
Format | 21,0 x 27, cm |
ISBN | 9788328060401 |
Cena katalogowa | 69,99 zł |